KNX

Wanneer je gaat verbouwen of een nieuwe woning laat bouwen, zou je kunnen overwegen om de gebouwautomatisering uit te voeren met het KNX systeem. Dit is een protocol waarbij alle componenten onderling verbonden zijn met een aparte kabel, de zogenoemde (groene) buskabel. Het is daarom bij KNX nodig om naar alle plekken waar de sensoren, schakelaars of andere apparatuur worden geplaatst, deze groene kabel te trekken. Dit betekent dat er dus extra leidingen geplaatst worden. Naast deze manier van communicatie tussen de componenten, is het ook mogelijk om een aantal componenten te installeren met een draadloze verbinding.


Het grote voordeel van KNX is dat het merkonafhankelijk is en momenteel door meer dan 350 fabrikanten wordt ondersteund. Daardoor is er, met ruim 70% marktaandeel, veel kennis over het systeem en het gebruik ervan. Bovendien zijn er ook de meest uiteenlopende componenten te vinden; daar zit altijd wel iets bij dat precies past binnen jouw wensen en interieur.
 
Daarnaast kunnen al deze functies d.m.v. het uniforme KNX protocol, zonder bijkomende hulpapparatuur, onderling communiceren.
 
Aurora Futura adviseert je graag bij jouw KNX installatie, installeert snel en betrouwbaar de installatie in woningen en bedrijfscomplexen, en ook wanneer je alleen de programmering van een (bestaande) installatie wilt laten doen, kun je bij ons terecht.

1

 

on 15/12/2014 by Super User
Heeft dit u geholpen?

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.