Domotica en automatisering

Om jouw huis of bedrijf Slimmer, Zuiniger en Comfortabeler te maken, staan hier alle merken die wij daarvoor gebruiken.

Al deze producten kunnen wij voor je installeren. Een aantal kun je ook los bij ons kopen.

KNX

Wanneer je gaat verbouwen of een nieuwe woning laat bouwen, zou je kunnen overwegen om de gebouwautomatisering uit te voeren met het KNX systeem. Dit is een protocol waarbij alle componenten onderling verbonden zijn met een aparte kabel, de zogenoemde (groene) buskabel. Het is daarom bij KNX nodig om naar alle plekken waar de sensoren, schakelaars of andere apparatuur worden geplaatst, deze groene kabel te trekken. Dit betekent dat er dus extra leidingen geplaatst worden. Naast deze manier van communicatie tussen de componenten, is het ook mogelijk om een aantal componenten te installeren met een draadloze verbinding.


Het grote voordeel van KNX is dat het merkonafhankelijk is en momenteel door meer dan 350 fabrikanten wordt ondersteund. Daardoor is er, met ruim 70% marktaandeel, veel kennis over het systeem en het gebruik ervan. Bovendien zijn er ook de meest uiteenlopende componenten te vinden; daar zit altijd wel iets bij dat precies past binnen jouw wensen en interieur.
 
Daarnaast kunnen al deze functies d.m.v. het uniforme KNX protocol, zonder bijkomende hulpapparatuur, onderling communiceren.
 
Aurora Futura adviseert je graag bij jouw KNX installatie, installeert snel en betrouwbaar de installatie in woningen en bedrijfscomplexen, en ook wanneer je alleen de programmering van een (bestaande) installatie wilt laten doen, kun je bij ons terecht.

1

 

on 15/12/2014 by Super User
Heeft dit u geholpen?

Loxone

Loxone: één centrale voor een echte Smart Home

Via de Loxone Miniserver stuur je echt alles in je woning of je bedrijf gemakkelijk aan. Volledig automatisch, of precies zoals jij dat wilt, op elk moment, vanaf elke locatie.
Loxone neemt alle basishandelingen van je over, zodat je alleen nog maar hoeft te bedenken welke muziek je wilt opzetten en welke gerechten je tijdens het diner wilt voorschotelen aan je gasten.

Loxone is een relatief nieuw systeem, de introductie was in 2008, maar is desondanks behoorlijk uitgebreid. Door los toe te voegen componenten is het mogelijk een koppeling te realiseren met EnOcean en 1-Wire systemen.

Met de installatie van alleen de miniserver (prijs: € 489,-) is al een volledig domotica-systeem gerealiseerd. Hiermee kunnen al diverse apparaten, lampen en gordijnen worden aangestuurd. De aansturing vanaf een iphone, ipad of android-toestel is ook al mogelijk met de miniserver. Bovendien kan de miniserver worden gekoppeld met een KNX-systeem.

De software om het systeem in te regelen is gratis. Er is een Loxone-forum - Duits en Engelstalig – waar je vragen kunt stellen en informatie verzamelen. 


Lees meer over het merk Loxone

1

on 15/12/2014 by Super User
Heeft dit u geholpen?

digitalSTROM

AAN / UIT is verleden tijd met digitalSTROM!

Eindelijk is er een systeem dat op een eenvoudige en slimme manier zorgt voor meer comfort en een compleet nieuwe woonbeleving.
En het belangrijkste component dat je nodig hebt voor het gebruik van de uitgebreide toepassingen, heb je al in huis: de stroomleidingen.

Geen hak- en breekwerk

Doordat gebruik wordt gemaakt van bestaande stroomleidingen, is de installatie van digitalSTROM componenten snel, onopvallend en tegelijk intelligent en voordelig. Want eigenlijk wordt de bestaande infrastructuur alleen maar aangevuld. En de installatie geschiedt zonder enig hak- en breekwerk.

De digitalSTROM-componenten, die daarvoor worden gebruikt, zijn na de installatie grotendeels onzichtbaar en maken van de elektriciteit in jouw huis een digitaal netwerk.
 

Overal inzetbaar en makkelijk mee te nemen naar een nieuwe woning

Omdat de digitalSTROM-componenten zo ontzettend klein en compact zijn, zijn ze praktisch overal inzetbaar en kun je alle componenten ook weer de-installeren en in een nieuwe woning gebruiken. Hierdoor kan digitalSTROM dus ook worden ingezet in huurwoningen en is het een ideaal systeem voor tijdelijke situaties.
 

Bestaande schakelaars krijgen extra bedieningsgemak in je Smart Home

De bestaande schakelaars in de woning krijgen een nieuwe functie. Ze kunnen net als vroeger het licht aan het plafond in de kamer aan en uit doen en tegelijk ook meteen dimmen. Door de koppeling van het hele systeem kun je echter meteen veel meer met de oude bekende schakelaar. Wat dacht je van alle lampen in de kamer tegelijk in de juiste scene zetten en dimmen? Of dezelfde schakelaar gebruiken om het volume van de muziekinstallatie te veranderen, de gordijnen te openen, de voordeur opendoen? Met die ene knop kun je zelfs alle lampen in de woning tegelijk uitzetten, de verwarming uitschakelen en de rolluiken dichtdoen. De ideale knop bij de voordeur om in één keer je Slimme Woning in een energie besparende stand te zetten.
 

1

 

on 23/12/2014 by Maurice
Heeft dit u geholpen?

Fibaro

Een ‘all-in-one’ systeem. Eenvoudig en betaalbaar!

FIBARO is momenteel een van de meest uitgebreide en complete gebouwautomatiseringsoplossingen op de markt.
Het Fibaro systeem kan elk huis transformeren in een zelfregulerend mechanisme en hiermee het leven van alle bewoners comfortabeler en veiliger maken.
 

Draadloos: dus geen ingewikkelde verbouwingen

De draadloze miniatuur-modules kunnen makkelijk worden weggewerkt in de bestaande situatie waardoor grote aanpassingen zoals het trekken van draden of het uitbreken van wanden, niet nodig zijn. Via het draadloze Z-Wave communicatie protocol worden alle onderdelen samen verbonden. Of het nu een lichtdimmer, rolluik, bewegingsensor, rookmelder is; alles werkt samen.
 

Plug & Play

Andere indeling, aanpassingen of je huis uitbreiden? Geen probleem. Gewoon doen. Neem gemakkelijk de module uit de muur en installeer het op een nieuwe locatie. Dankzij het netwerk is de module op elke locatie in te zetten. En het installeren is echt heel eenvoudig dankzij het Plug & Play principe. Druk het knopje op de nieuwe Z-Wave device in en je maakt automatisch verbinding met je Home Center, super eenvoudig dus. Zodra je je Z-wave device hebt geïnstalleerd, kan je het apparaat automatisch bedienen via je computer of één van de Fibaro apps voor op je smartphone of tablet.
 

Geen specialistenwerk

Het is het een van de weinige systemen met een zeer eenvoudige configuratie-interface waarmee je compleet zelf de samenhang tussen apparaten, scènes en het hele systeem op elk moment kan wijzigen vanaf elke computer, zonder enige specialistische software of de noodzaak om de technische dienst te bellen.
 

Gemakkelijke Apps

Via de Fibaro Home Center die verbonden is aan je netwerk thuis, kun je nu je hele huis bedienen via je smartphone of tablet. Fibaro heeft hiervoor apps beschikbaar voor Apple gebruikers in de Appstore, en voor Android gebruikers zijn ze gemakkelijk te downloaden via de Google Play Store.
 

Vragen?

Neem contact op, we staan je graag te woord.

1

 

on 23/12/2014 by Maurice
Heeft dit u geholpen?

IO-Home

Betaalbaar en gemakkelijk zelf te bedienen
De combinatie van een aantal bedrijven levert het systeem op.
Of het nu gaat om Somfy rolluiken en gordijnen, om Velux dakramen, Honeywell thermostaten of SecuYou beveiliging; alles is eenvoudig met elkaar te verbinden via het ioHomeControl systeem.

De bediening is zeer eenvoudig en zo op te zetten. Scenario’s zijn in een handomdraai gemaakt. En als je handig bent, kun je het helemaal zelf installeren.
Heb je al bestaande Somfy gordijnen of een Velux dakraam? Dan koppel je die heel gemakkelijk aan dit systeem. Rookmelder, bewegingssensoren? Hang ze op en zie ze direct in de eigen interface verschijnen op jouw tablet.
Alles werkt draadloos en ook via een smartphone op afstand te bedienen.
 
Aurora Futura kan deze producten tegen zeer aantrekkelijke prijzen leveren en helpt je ook bij de keuzes van de componenten. Indien gewenst komen wij ook de installatie in jouw woning verzorgen.
Wij adviseren je graag om ook van jouw woning een droomhuis te maken.

1

 

on 23/12/2014 by Maurice
Heeft dit u geholpen?

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.