Rapenburg-Plaza_at_NMM-2.jpg

Nationaal Militair Museum: projecties, audio en video-apparatuur

Aurora Futura heeft bijgedragen aan alle projecties, audio en video-apparatuur in het nieuwe Nationaal Militair Museum. Geopend op 11 december 2014 door Koning Willem-Alexander.

In opdracht van Rapenburg Plaza heeft Aurora Futura meegewerkt aan een deel van de inrichting van het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Als onderdeel van het team hebben wij, onder andere in alle themazalen en de educatieve zone, gewerkt aan de audio en video-installaties. Daarbij behoorde ook het, binnen de gestelde budgetten, adviseren voor de inkoop van materialen en het technisch ontwerpen van de infrastructuur en ophanging van onder andere projectoren en flatscreens.

Om een indruk te geven van de hoeveelheid aan materiaal waar het over gaat: in het museum bevinden zich meer dan 220 computers, waarvan 40 AV-spelers, meer dan 250 speakers en koptelefoons, 100 schermen en touchscreens en bijna 100 projectoren. Kortom: het kabelplan, de indeling van de 7 serverruimtes, waren van het grootste belang in het ontwerptraject voor het systeemontwerp.

“De infrastructuur was onze grootste uitdaging. Met andere woorden: kabellengtes, het formaat, de afstanden en alles wat daar mee te maken heeft. Je komt hier niet weg met een tekeningetje op schaal, je moet hier in de voorbereiding al een-op-een denken, anders lukt het niet. Het is écht groot.”
–  Sierk Janszen van Rapenburg Plaza

De kennis die Aurora Futura in de loop der jaren heeft opgedaan op het gebied van audio en video kwam hier goed van pas en kon heel gericht worden ingezet. 

RapenburgPlaza_NMM-1
RapenburgPlaza_NMM-3
RapenburgPlaza_NMM-4

Wat de pers zegt over het Nationaal Militair Museum

 

AV & Entertainment - Nederlands tijdschrift over de audio en video-industrie 

“Een imposant gebouw waarin verhalen via een mix van inventieve overdrachtsmiddelen verteld worden aan de bezoekers.”

 

– AV & Entertainment Nr.1 - 2015   (download PDF) 

 

Bloloop - Internationale website over musea en pretparken 

“...an intensive way of looking at hardware and designing systems. Their complexity of integration was vital to telling the museum story.”
 

 –  Blooloop.com febr. 2015

 

AV magazine - Internationaal online tijdschift over de AV-industrie

“Film, animations, interactive installations, dynamic light and sound are indispensable media for the creation of experiences. In the museum a lot of these story-telling media are applied. Besides touch screens and panoramic projections, new techniques are used such as a 360 degree dome projection and specially developed touch foils.”
 

–  AV magazine febr. 2015

Meer weten over de mogelijkheden?

Onze kennis van audio en video zetten we graag in voor Smart Home Entertainment projecten en het inrichten van presentatieruimtes en boardrooms. Neem vandaag nog contact met ons op. We leggen graag uit hoe automatisering het leven en werken gemakkelijker, comfortabeler en sfeervoller kan maken in jouw kantoorpand, winkel of restaurant.   

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Rendementsweg 2-M
3641 SK Mijdrecht  

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl
 

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.