loxone-touch-Air.jpeg

Upgraden bestaande Smart Home installatie

Eind 2014 werden we gebeld door onze klant met het verzoek iets aan zijn bestaande domoticasysteem te doen. Dat was een Niko-bus systeem wat volgens de klant al ouderwets was; niet gekoppeld aan een app of online te benaderen. Daarnaast functioneerde een groot deel niet meer zoals het oorspronkelijk de bedoeling was.

Wachten op nieuwe feature van Loxone Air: draadloze componenten

Bij ons eerste bezoek werd duidelijk dat de installatie prima vervangen zou kunnen worden door een Loxone systeem. Alle bedrading voor de verlichtingspunten en zelfs van een aantal stopcontacten kwamen uit in de centrale meterkast. Echter voor de meeste schakelaars waren draadloze Niko-bus schakelaars ingezet. Het was daarom even wachten tot Loxone haar Air producten had uitgebreid met eigen draadloze schakelaars.

Pad_Keuken

Koppeling van de zonwering: nooit meer een oververhitte woning bij thuiskomst

En in juni 2015, net voor het verstrijken van de btw verlaging, was het zo ver: de complete installatie werd vervangen door een mooie, door de klant zelf te configureren, Loxone installatie.

Naast het vervangen van alle dimmers en geschakelde lampen en wandcontactdozen, wilde de klant ook graag de bestaande zonwering automatiseren. Een ideale klus voor Loxone! In de woonkamer zijn vier ramen uitgevoerd met Luxaflex, die gekoppeld zijn aan de klimaatbeheersing in de woonkamer. Dus als het te warm wordt, stelt Loxone zelf de kantelhoek van de lamellen bij. Nooit meer last van een oververhitte woning als je thuiskomt!

Smart-Home-Project-Huizen-Luxaflex-V1-Copyright-Aurora-Futura

Silhouettes die 's ochtends openen en 's avonds sluiten

Op de eerste verdieping hebben we twee Silhouettes geplaatst, die uiteraard ook door Loxone worden bediend. In de ochtend gaan ze open en in de avond worden ze gesloten voor meer privacy. Tenslotte zijn er ook twee gordijnen voorzien van een elektrische aansturing. Gemak dient de mens.

 

Geen hak- en breekwerkzaamheden

We hebben deze hele installatie voor de klant geregeld, zonder ook maar één deel te hoeven verbouwen. Overal hebben we gebruik kunnen maken van de bestaande (soms loze) leidingen. En waar we niet bij konden, is er voor draadloze Loxone Air producten gekozen.

Rustig op vakantie

Alles was net klaar voor de vakantie, zodat de klant met een ontspannen gevoel weg kan, wetende dat Loxone zijn woning in de gaten houdt. Door een aanwezigheidssimulatie lijkt het huis bewoond. De lichten gaan aan en de gordijnen open en dicht, op afwisselende tijden. 

Dakraam
Velux_Gateway
Intercom_zwart

Service keuze: zelf doen

Na terugkomst hebben we de gehele programmering aan de klant uitgelegd en overgedragen. Vanaf nu kan de klant zelf gemakkelijk alle instellingen aanpassen, iets wat deze klant graag wilde.

Wij zijn erg blij met het vertrouwen dat de klant ons heeft gegeven waardoor we uiteindelijk een complete Slimme Woning voor de klant hebben kunnen opleveren.

 

Bij dit project hebben we gebruik gemaakt van onder andere Loxone en Somfy / Luxaflex.

Wil je weten hoe je jouw huis comfortabel, sfeervol en veilig kunt maken en hoe je energiezuinig kunt leven met een Smart Home? Bel ons voor een afspraak, of boek nu gratis onze Comfort Scan. We komen het graag uitleggen bij je thuis, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Hal

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Rendementsweg 2-M
3641 SK Mijdrecht  

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl
 

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.