Villa interieur | LOXONE RGB ledstrips | Smart Home Project Baarn | Copyright Aurora Futura

De woning: villa met verouderd KNX-systeem

In deze mooie vrijstaande villa in Baarn hebben de eerste bewoners destijds een KNX installatie laten aanleggen.

Omdat de oorspronkelijke installateur hiervan niet meer te vinden was, is de huidige bewoner bij Aurora Futura uitgekomen met de vraag of wij zijn installatie konden aanpassen en uitbreiden. Ondertussen had hij namelijk begrepen dat je de verlichting ook met een app kan schakelen en daar had hij wel oren naar. Wij hebben bij de klant uitgelegd wat je met de moderne technieken allemaal zou kunnen doen. 

De opdracht: extra lichtpunten, RGB ledstrips en koppeling met de verwarming

Niet veel later kregen we het verzoek om de woning te voorzien van een aantal extra lichtpunten, een drietal RGB ledstrips in de keuken en woonkamer en een koppeling met de verwarming zodat deze niet meer vol continu de energierekening zou opvoeren.

Populaire service: reconstrueren van de bestaande KNX-installatie

Als eerste zijn we op de locatie aan de slag gegaan met het reconstrueren van de bestaande installatie. Dit is een vaak gevraagde service van Aurora Futura waar je hier meer over kunt vinden.

Visualisatie met Loxone

Vervolgens hebben we de aanpassingen geïnstalleerd en vanwege de veelzijdigheid van het systeem hebben we hier gekozen voor een visualisatie met Loxone. De koppeling naar de RGB ledstrips was daar door een fluitje van een cent en ook de 6 extra schakelpunten konden snel gemaakt worden.

Bezuinigen op stookkosten door slimme koppeling verwarming en thermostaat

Voor de verwarming hebben we gebruik gemaakt van de reeds aanwezige thermostaat posities en deze via de Loxone server en een Theben OpenTherm gateway gekoppeld aan de nieuwe moderne en extra zuinige ketel.
Onlangs liet de klant ons weten dat hij alleen al hierdoor zo'n 20% op zijn stookkosten heeft bezuinigd afgelopen winter.

Bij dit project hebben we gebruik gemaakt van onder andere KNX en Loxone.

Wil je weten hoe je jouw huis comfortabel, sfeervol en veilig kunt maken en hoe je energiezuinig kunt leven met een Smart Home? Bel ons voor een afspraak, of boek nu gratis onze Comfort Scan. We komen het graag uitleggen bij je thuis, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Baarn1.jpeg Baarn2.jpeg

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Rendementsweg 2-M
3641 SK Mijdrecht  

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl
 

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.