Project-Colossus-Zelfbouwwoning-Uitsnede-Voorpui-Amsterdam-Loxone-Smart-Home-Copyright-Aurora-Futura-2017-1000px-8bit.png

Smart Home zelfbouw woning

Deze kolossale zelfbouwwoning in Amsterdam heeft 7 verdiepingen, een sedum dak voor regenopvang en een open trap die helemaal van boven naar beneden loopt. De trap is zo gebouwd dat het daglicht via een dakvenster tot aan de keuken op de begane grond reikt. Naast de trap is zelfs een glijbaan gebouwd! Het jonge gezin heeft een kavel gekocht in een nieuwe wijk in Amsterdam, die bestaat uit eigen bouwprojecten van verschillende omvang.

De opdracht: van hun complete woning een Smart Home maken

Al in een vroeg stadium is Aurora Futura bij het project betrokken voor advies en ondersteuning om van hun gehele woning een Smart Home te maken. Tip voor zelfbouwers: bij een bouwkavel is dat sowieso slim en handig om te doen.

We hebben het gezin geholpen met:
  • Smart Home informatiesessies
  • WIFI advies
  • Smart Home lichtontwerp advies
  • Sonos multiroom audio advies
  • De complete levering van alle Loxone Smart Home componenten

Smart Home comfort en energie besparen met Loxone

De woning heeft een unit die de totale woning van warmte (vloerverwarming én koeling) voorziet. De zonwering bestaat uit gordijnen die via een draadloos systeem gekoppeld zijn aan Loxone.

Elke kamer in deze woning heeft een eigen bewegingsmelder en een meervoudige schakelaar met 1- wire temperatuurmeting. Bijna alle schakelaars bevatten een grote lichtknop en kleine knoppen voor zonwering en geluid.

Ook is de woning zonnepaneel-klaar gemaakt, zodat de zonnepanelen in een later stadium makkelijk kunnen worden gemonteerd.

Zelfbouwwoning Amsterdam | Smart Home Project 2017 | Loxone Smart Home | Copyright Aurora Futura

Brand alerts en veilig tegen inbraak

Om het huis te beveiligen tegen brand, zijn in de woning overal rookmelders aangebracht, volgens de geldende Nederlandse norm, die gekoppeld zijn met de Loxone installatie.

De buitendeuren op de begane grond en de inpandige garagedeur zijn voorzien van magneten voor detectie. De woning is voorzien van een Loxone intercom, die samen met de E-key voordeur het gemak van op afstand de voordeur controleren erg heeft vergroot. De bewoners kunnen altijd en overal zien wie er voor de deur staat, en de deur openen met hun unieke vingerafdruk. 

Loxone intercom Smart Home Veiligheid | Copyright Aurora Futura 2017

Smart Home woning die 'meegroeit' met de kinderen

De drie kinderen hebben inmiddels allemaal hun eigen Slimme Kamer. Zo gaat de verwarming automatisch naar de laagste stand als ze langer dan 5 minuten hun kamer verlaten, en ’s nachts gaat het licht op de overloop en de wc aan als ze hun slaapkamerdeur opendoen.

Het gezin bespaart op hun energiekosten, en de kinderen voelen zich veilig als ze midden in de nacht wakker worden.

 

Sfeervol lichtontwerp en overal in huis perfect geluid met Sonos

Aurora Futura heeft advies gegeven over het lichtontwerp, het WiFi concept en de Sonos multiroom audio.

 

Zelf doen en Smart Home servicegemak

Na oplevering en de testperiode heeft Aurora Futura nog wat wijzigingen doorgevoerd waarmee de Slimme Woning nog verder is afgestemd op het werkelijke gebruik en de wensen van het gezin.

De man des huizes wilde daarna graag ook zelf kleine aanpassingen in zijn woning kunnen maken. Met de eenvoudig te volgen instructies die hij heeft gekregen van Aurora Futura kan hij zijn Smart Home eventueel nog verder finetunen. Daarnaast heeft hij gekozen voor servicegemak: toekomstige updates laat hij uitvoeren door Aurora Futura.

Bij dit project hebben we gebruik gemaakt van Smart Home merk Loxone.

Wil je weten hoe je jouw huis comfortabel, sfeervol en veilig kunt maken en hoe je energiezuinig kunt leven met een Smart Home? Bel ons voor een afspraak, of boek nu gratis onze Comfort Scan. We komen het graag uitleggen bij je thuis, op een moment dat jou het beste uitkomt.

 

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Rendementsweg 2-M
3641 SK Mijdrecht  

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl
 

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.