Restyling

In het voorjaar 2014 zijn we benaderd door interieur architect Edo van Wijngaarden van EM Interieur Architecten om hem te helpen bij een vraag van zijn klant in Amsterdam. Deze familie wilde hun gehele 4 verdiepingen tellende villa totaal laten restylen. En de bewoners hadden de wens uitgesproken om bij dat project ook de complete verlichting aan te pakken. Wij zijn hiervoor bij de klant langs geweest en hebben de mogelijkheden van een Slimme Woning verder uitgelegd. Omdat de klant niet in de hele woning nieuwe kabels wilde laten trekken, werd hier al snel gekozen voor digitalSTROM.

 

Vertrouwen

Om de klant vertrouwd te laten zijn met dit systeem, hebben we eerst de 1e verdieping voorzien van intelligentie zodat hij daar kon wennen aan de mogelijkheden die digitalSTROM te bieden heeft. Al snel was duidelijk dat hij de vele voordelen zag zitten en was er genoeg vertrouwen om de gehele woning verder aan te pakken.

Deze service is uniek in Nederland. Wij plaatsen tijdelijk een installatie bij mensen thuis en wanneer de bewoners na een maand niet overtuigd zijn van de vele voordelen van een geautomatiseerde woning, halen we alles kosteloos weer weg. Zo heb je altijd de zekerheid dat je weet waarvoor je kiest.

 

 

Smart Home werkzaamheden

Naar mate dit project vorderde werd ons gevraagd om, naast de elektra te ‘digitaliseren’ om nog vele andere delen van de woning aan te pakken. Uiteindelijk hebben we ons mogen inzetten voor een hele reeks aanpassingen. Hier een kleine greep uit onze werkzaamheden:

 • Alle kamers in de woning voorzien van een schakelaar waarmee meerdere licht scenes in de kamer kunnen worden opgeroepen. En speciale schakelaars voor extra functies, zoals het uitschakelen van alle verlichting op die verdieping, het inschakelen van alle verlichting bij paniek, het wijzigen van de verwarming van Eco naar Comfort, het pauzeren en regelen van het volume van de muziek, allemaal afhankelijk van het type ruimte en de gewenste functionaliteit. Hierbij is op plaatsen gebruik gemaakt van passende jaren 30 schakelaars van Berker.

 

Hal

 

 • In de woning zijn (bijna) alle lichten vervangen voor energiezuinige led-verlichting, welke erg goed door digitalSTROM is aan te sturen. Daar waar nodig hebben we de juiste aanpassingen gemaakt aan leddrivers, trafo’s en dimmers om zo alle lampen en spotjes mooi en rustig te kunnen dimmen.
   
 • Alle rookmelders in de woning en ook het alarmsysteem zijn aangesloten op de intelligentie van de Slimme Woning zodat bij een beginnende brand direct alle lichten aangaan en de ramen en deuren open. En bij een inbraak-detectie worden ook de lichten in een sequentie aangezet en klinkt er harde muziek uit alle speakers in de woning.
   
 • De integratie van alle zonweringen aan de gevel en in de dakramen, zodat deze vanzelf in de juiste positie worden gestuurd bij afwezigheid, regen en brand.
   
 • Alle nieuwe vouwgordijnen zijn opgenomen in digitalSTROM en volledig geautomatiseerd. Zoals bijvoorbeeld in de afwezigheidsimulatie en de scenes wanneer de bewoners wakker worden of naar bed gaan. Natuurlijk maakt deze zonwering ook deel uit van de klimaatbeheersing, zodat ze dichtgaan als het te warm wordt in huis, of open als de zon kan bijdragen aan de verwarming.
   
 • Het plaatsen van een nieuw intercomsysteem voor in het huis en de voordeur. Waarna deze ook een onderdeel is geworden van de Slimme Woning.
   
 • Het koppelen van het Sonos multiroom audio systeem aan digitalSTROM zodat onder andere de deurbel en alarm meldingen ook in het gehele huis te horen zijn.
   
 • Het aanpassen en opnieuw inregelen van de projectie in de thuisbioscoop, de mediaservers en schermen in de woonkamer en slaapkamers.
   
 • Als onderdeel van de totale Comfort beleving van de klant hebben we ook het hele netwerk in de woning aangepast zodat hij nu een compleet dekkend en snel WiFi en bedraad netwerk heeft.

 

iPad_closeup

Wij zijn erg blij met het vertrouwen dat de klant ons heeft gegeven waardoor we een complete Slimme Woning voor de klant hebben kunnen opleveren.

Bij dit project hebben we gebruik gemaakt van onder andere: digitalSTROM, Somfy, Sonos en Velux

Wil je weten hoe je jouw huis comfortabel, sfeervol en veilig kunt maken en hoe je energiezuinig kunt leven met een Smart Home? Bel ons voor een afspraak, of boek nu gratis onze Comfort Scan. We komen het graag uitleggen bij je thuis, op een moment dat jou het beste uitkomt.

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Rendementsweg 2-M
3641 SK Mijdrecht  

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl
 

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.