Tekst_Parool

Vandaag staat er een artikel in Het Parool dat helemaal gewijd is aan de beroepen van deze tijd. En omdat het beroep Smart Home installateur twintig jaar geleden ook nog niet bestond, heeft het Parool een interview gedaan met Maurice Foppele.

AuroraFutura_in_het_Parool

Smart Home installateur is een leuk beroep!

In de week voorafgaande aan de plaatsing van het artikel waren we aan het werk op een locatie in Amsterdam West. De fotografe van het Parool is daar langs geweest om foto's te maken.

En dat blijft toch altijd wel lastig. Wat kun je nou laten zien van het comfort dat je aanbrengt, als alles netjes wordt weggewerkt!? Gelukkig waren we nog met een aantal onderdelen bezig, om deze te configureren. Daar zijn dus snel een aantal foto's van genomen, duidelijk zichtbaar op de voorgrond zie je de nog in te lezen Loxone Air producten.

Van 3D-tekenaar tot dronepiloot: zij verdienen hun geld met de technieken van nu.

"Een adviseur die ervoor zorgt dat je zelf nooit meer een gordijn hoeft dicht te trekken en bij elk toiletbezoek wordt toegezongen door soulzanger Barry White. Had iemand je dat twintig jaar geleden verteld, dan was je vermoedelijk in lachen uitgebarsten. Dat was iets voor in films als A Space Odyssey. Nu is het de werkelijkheid en verdienen mensen hun geld met het verzinnen van dit soort mogelijkheden."

Zo begint het artikel in het katern Parool PS. Met meteen een leuke quote over een klant in Utrecht die zo verknocht is aan Barry White, dat ze hem altijd wel zou willen horen zingen. Geen enkel probleem natuurlijk om dat te regelen met de mogelijkheden van een smart home. En altijd leuk als anekdote!

 

'Druk je op het lichtknopje, dan begint Barry White te spelen'

Maurice Foppele (42) is adviseur en installateur van Smart Homes bij Aurora Futura.

"Bij Smart Homes denken mensen vaak aan verlichting in huis die je met je mobiele telefoon kunt bedienen op afstand. Leuk om te laten zien op een verjaardag, maar met échte Smart Homes heeft dat niet zo veel te maken. De techniek gaat veel verder dan dat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gordijnen automatisch te laten sluiten als buiten de temperatuur stijgt. Of om één knop gebruiken om de verschillende gordijnen, zonweringen en rolluiken tegelijkertijd dicht te doen. In principe kan bijna alles, als je maar creatief bent."

Specialisatie
"Zes jaar geleden specialiseerde ik me in Smart Homes. Destijds had je alleen dure high-endsystemen voor huizen van de happy few, verder was er nog niks. Ik merkte dat er vraag was naar meer betaalbare systemen. Daar speel ik op in met mijn specialisatie."

"Voor elke opdracht ga ik eerst bij mensen langs om te bespreken wat hun wensen zijn. Ik was bijvoorbeeld bij een woning in Utrecht waar ze 'iets' met muziek in huis wilden. De vrouw vertelde dat ze zo van Barry White hield en dat ze zijn nummers zelfs op de wc luisterde. Ik heb toen een systeem ontworpen waarmee Barry White in de toiletruimte speelt als je twee keer op het lichtknopje drukt."

Eindeloze mogelijkheden
"Zo kan ik overal koppelingen maken. Bij klanten met zonnepanelen kan ik er bijvoorbeeld voor zorgen dat de afwasmachine pas aangaat als de zon schijnt. Zo maak je slimmer gebruik van je eigen opgewekte energie en ben je minder geld kwijt."

"Als ik vertel over mijn werk zeggen mensen weleens tegen me dat ze zoiets niet nodig hebben en zelf alle lichtknopjes wel aan kunnen doen. Maar vergelijk het met een nieuwe auto waarvan de lichten automatisch aan gaan in een tunnel of bij slecht weer; dan ben je toch ook blij? De techniek is er, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken? De mogelijkheden zijn eindeloos, dat maakt dit werk erg interessant."

Boek vandaag nog onze gratis Comfort Scan

Wil jij nou ook naar jouw favoriete muziek luisteren in het kleinste kamertje? Of efficiënt gebruik maken van de gratis zonne-energie? Je huis veiliger maken? Vraag onze gratis Comfort Scan aan, we komen graag langs bij je thuis om jouw wensen door te nemen en de mogelijkheden te laten zien.

 

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Rendementsweg 2-M
3641 SK Mijdrecht  

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl
 

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.