Amsterdam Light Festival | Copyright: Janus van den Eijnden

“Lichtkunst is een vrij jonge kunstvorm die als gevolg van de LED revolutie een grote groei doormaakt. Licht is een veelzijdig en zeer visueel ‘materiaal’ dat zowel abstract als figuratief ingezet kan worden. Beide vormen zien we dan ook terug in de kunstwerken van Amsterdam Light Festival.”

Lichtjes en kunst. Wij houden ervan. Het Amsterdam Light Festival combineert beide, dit jaar alweer de vijfde editie. Het festival bestaat uit twee onderdelen: de vaarroute Water Colors met 20 indrukwekkende lichtkunstwerken in de historische binnenstad en de wandelroute Illuminade met 18 kunstwerken in de Weesper- en Plantagebuurt. Amsterdam Light Festival toont werk van gevestigde en talentvolle nationale en internationale kunstenaars. Het thema van Water Colors is ‘A view on Amsterdam’ en de Illuminade staat in het teken van ‘Biomimicry’.

De Illuminade wandelroute is nog tot en met zondag 8 januari 2017 te zien. Water colors - de vaarroute van het Amsterdam Light Festival – kun je nog bekijken tot en met 22 januari 2017. Als je de kans hebt, ga het dan zeker bekijken. De sfeer die het uitstraalt, de originaliteit hoe ze de werken uitlichten en de creativiteit om zoiets te kunnen maken op locatie. Hartstikke mooi, echt een aanrader!

Amsterdam Light Festival 2016-2017 | Rhizome House |  Artists: DP Architects | Copyright: Janus van den Eijnden

Rhizome House, artists: DP Architects, © Janus van den Eijnden

Illuminade, wandelroute: Biomimicry, inspired by nature

Wanneer: tot en met 8 januari 2017
De route is 2,3 km lang.
De kunstwerken zijn verlicht van 17:00 tot 23:00 uur
Route

De wandelroute Illuminade leidt je jaarlijks langs ruim 20 lichtkunstwerken door de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt. De tentoonstelling toont je de speciaal voor het festival ontworpen meesterwerken van internationaal toptalent. Denk hierbij aan felgekleurde projecties op historische architectuur, dynamische lichtinstallaties in stadsparken en werken waar je letterlijk doorheen kunt lopen.

Lees hier meer over het thema van de Illuminade: Biomimicry. 

Amsterdam Light Festival 2016/2017 | The Lace | Artists: Choi + Shine Architects | Copyright: Janus van den Eijnden

The Lace, artists: Choi + Shine Architects, © Janus van den Eijnden

Water Colors, vaarroute: A View on Amsterdam

Wanneer: tot en met 22 januari 2017
De kunstwerken zijn verlicht van 17:00 tot 23:00 uur
Route en tickets 

De 75 minuten durende vaarroute loopt via het Oosterdok, de Amstel en de Herengracht langs twintig lichtkunstwerken. De meeste werken zijn ook vanaf de wal goed te bekijken.

Het Parool zette de mustsees op een rij in hun Stadsgids. 

Amsterdam Light Festival 2016/2017 | Arco | Artist: Teresa Mar | Copyright: Janus van den Eijnden

Arco, artist: Teresa Mar, © Janus van den Eijnden

Festivalhart Amsterdam Light Festival

De tuin van de Protestantse Diaconie, achter Hermitage Amsterdam, fungeert tot en met 8 januari 2017 als festivalhart van het Amsterdam Light Festival. Wandel je de Illuminade-route liever met een gids, dan is dat de startplek. Je kunt er ook lichtkunstwerken van Amsterdamse basisschoolkinderen bewonderen. Plattegronden van de vaar- en wandelroute zijn er ook verkrijgbaar. En wil je nóg meer weten over alle kunstwerken, dan kun je daar ook terecht voor het het Light Book.

Meer informatie over de verschillende kunstroutes, tickets en openingstijden vind je op de website van het Amsterdam Light Festival.

Amsterdam Light Festival 2016/2017 | Wolferts Dog | Artist: Tatiana Titova | Copyright: Janus van den Eijnden

Wolferts Dog, artist: Tatiana Titova, © Janus van den Eijnden

Andere interessante artikelen:

Over Aurora Futura

Wij geloven dat de wereld om ons heen comfortabeler, zuiniger en leefbaarder kan worden door slim gebruik van Smart Home technologie. Die techniek moet automatisch voor je werken waar het kan en te controleren zijn waar jij dat wil. Dat willen wij graag voor onze klanten regelen, zonder dat die technieken zichtbaar zijn of je je er druk om hoeft te maken hoe het werkt. En altijd met oog voor detail en de schoonheid van design.

We werken met de beste Smart Home-merken, we blijven up-to-date met experttrainingen, tegelijkertijd zijn we merkonafhankelijk in onze keuze.

Ook voor jou willen wij onze kennis inzetten door samen van jouw woning een echt Slimme Woning te maken, waar je nog jaren van kunt genieten. Bel of mail ons gerust voor een afspraak of een gratis Comfort Scan. We komen het je graag thuis uitleggen en demonstreren.

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Rendementsweg 2-M
3641 SK Mijdrecht  

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl
 

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.