DigitalSTROM luidt nieuw Smart Home-tijdperk in bij CES 2017: Robots en bots als slimme butlers in huis.

DigitalSTROM platform als voorbode van de start van het nieuwe Smart Home-tijdperk.

DigitalSTROM luidt nieuw Smart Home-tijdperk in bij CES

Op CES dit jaar luidt digitalSTROM een nieuw Smart Home-tijdperk in met nieuwe mogelijkheden voor interactie, perfecte samenwerking, een compleet nieuwe intelligentie voor apparaten en vrijwel onbeperkte connectiviteit. De presentatie van het Duits-Zwitserse bedrijf geeft geheel nieuwe antwoorden op de vraag hoe het leven in een digitaal huis nog eenvoudiger, meer handig, beter en veiliger kan.

Op de International Consumer Electronics Show (CES), demonstreert digitalSTROM hoe de humanoïde robot Pepper een helper wordt in huis. DigitalSTROM integreert de enige 1.20m hoge robot in zijn platform en maakt een optimale interactie mogelijk tussen de apparaten en de robot.

Mag ik je even voorstellen aan onze butler? Pepper is zijn naam.

De interactie tussen mens en robot komt volledig op een natuurlijke manier - net als tussen mensen - tot stand via taal en gebaren. Je hoeft straks alleen maar uit te spreken dat je zin hebt in een kopje koffie, en Pepper begint koffie te zetten. 
Huishoudelijke apparaten in het huis maken ook gebruik van de robot en verruimen daarmee de functionaliteit. Het koffiezetapparaat, bijvoorbeeld, kan de robot vragen om een foto van het toestel te maken, om zo na te gaan of er een kopje of beker onder het mondstuk staat van de koffiemachine.

Je digitalSTROM-huisnetwerk besturen met taal: ‘Doe jij de afwas, schat?’

Op CES presenteert digitalSTROM gebruiksvriendelijke verfijningen op het gebied van voice control. Met de start van de verkoop van Amazon Echo in Duitsland, is het nu met digitalSTROM ook mogelijk om het huisnetwerk te besturen met taal, vooralsnog in het Duits. DigitalSTROM presenteert zichzelf ook als open platform op dit gebied en toont de eerste implementatie met Google Home.

CES 2017: Robots en bots als slimme butlers in huis. DigitalSTROM platform als voorbode van de start van het nieuwe Smart Home-tijdperk.

Straks ‘weet’ je waterkoker hoe je jij je groene thee graag drinkt

Bij de beurspresentatie is er dit jaar ook een focus op bots. digitalSTROM device bots voorzien elektrische apparaten zoals de waterkoker iKettle, V-ZUG Combi-Steam MSLQ, Dornbracht eUnit en de Rehau Geneo Inovent window met hun eigen ‘intelligentie’. Apparaten die zijn uitgerust met bots zijn dus niet alleen in staat te leren, maar kunnen zich ook automatisch aanpassen aan specifieke omstandigheden, gericht op wat nodig is bij die specifieke situatie.

Deze nieuwe intelligentie voor apparaten is direct beschikbaar voor bewoners van een digitalSTROM-huis in de vorm van allerlei nuttige toepassingen. Zo weet de waterkoker hoe het water moet verwarmen voor groene thee en de exacte temperatuur die daarvoor nodig is. Een foto maken van de verpakking van een diepgevroren pizza volstaat om de oven automatisch in te stellen op de juiste temperatuur en tijdsduur voor de pizza. En de waterkraan weet of een appel gewassen moet worden of hoe het een beker moet vullen met water.

CES 2017: Robots en bots als slimme butlers in huis. DigitalSTROM platform als voorbode van de start van het nieuwe Smart Home-tijdperk.

Elk digitalSTROM-huishouden krijgt een eigen onzichtbare butler, die reageert op wat er speelt en die snapt wat je wil (ook als je tachtig jaar oud bent)

Met de presentatie laat het bedrijf dit jaar zien dat de controle en bediening van apparaten in een huis dat is uitgerust met digitalSTROM, makkelijker en natuurlijker gaat als nooit tevoren. Voor Martin Vesper, CEO van digitalSTROM AG, is het onderwerp 'natuurlijke interactie’ hier van cruciaal belang. Vesper: “De mogelijkheid om taal en context te begrijpen en bovendien processen te herkennen via sensoren of afbeeldingen maakt een volledig natuurlijke interactie met het huis mogelijk. Elk digitalSTROM-huishouden krijgt een eigen onzichtbare butler, waaraan iedere bewoner zijn of haar individuele wensen kenbaar kan maken." Deze ontwikkeling is vooral belangrijk met het oog op de demografische ontwikkelingen in de samenleving. Mensen van alle leeftijden, ongeacht of ze affiniteit hebben met technologie, kunnen dus gebruik maken van nog complexere technologieën.

“Onze focus ligt op mensen en niet op technologie.”
– Martin Vesper (CEO digitalSTROM)

Met dit generatie-overstijgende gemak in het achterhoofd, beschrijft Vesper een belangrijke digitalSTROM-belofte aan de klant en hoe het bedrijf zichzelf ziet: "Het is onze taak om klanten te begrijpen, en niet andersom. Wij focussen ons daarom op spraakherkenning, op het herkennen van contextuele situaties en op intelligente devices. Het blijft eenvoudig in gebruik, ondanks de voortdurend toenemende complexiteit. We benadrukken daarbij dat onze focus ligt op mensen en niet op technologie. digitalSTROM voldoet dus aan een van de belangrijkste voorwaarden voor de consumentenmarkt."

The World of KNX: nu kun je apparaten van verschillende fabrikanten verbinden met digitalSTROM

Het digitalSTROM-platform wordt nu ook steeds meer een interessante propositie voor makers van KNX devices. Op CES presenteert digitalSTROM voor het eerst de mogelijkheid om apparaten van verschillende fabrikanten te integreren die gebaseerd zijn op het KNX protocol. Na de integratie van EnOcean, Dali en IP, is het nu dus ook mogelijk om verbinding te maken met KNX-apparaten op het digitalSTROM platform. Daarmee maakt digitalSTROM het voor zowel de makers van KNX-apparaten als voor consumenten mogelijk om de steeds grotere digitalSTROM wereld te betreden.

“Met de mogelijkheid om KNX-apparaten op elkaar aan te sluiten, benadrukken we de toegankelijkheid van ons platform en laten we zien dat de digitalSTROM wereld niet alleen continu verbetert, maar ook steeds groter en aantrekkelijker wordt.”

De volgende bedrijven en apparaten maken deel uit van de digitalSTROM presentatie op CES dit jaar: Aldebaran, Amazon Echo, Brumberg. Discovergy, Dormakaba, Dornbracht, Entrance, Esylux, Google Nest, Hubware, Kartell, Logitech, Magic Mirror Ad Noctam, Meteogroup, Mobotix, Osram Lightify, Philips HUE, Rehau, Serien, Smarter, SONOS, Thermokon, Tielsa, V-ZUG.

What happens in Vegas, will not stay in Vegas (this time). It will be available soon in all digitalSTROM Smart Homes.

Als je de fascinerende digitalSTROM-wereld bij CES met eigen ogen wilt aanschouwen, dan kun je nog snel een ticket boeken naar Las Vegas. De International Consumer Electronics Show (CES) is al in volle gang, en duurt nog tot 8 januari 2017. What happens in Vegas, certainly will not stay in Vegas this time. Dat is iets wat zeker is. De nieuwe technieken kun je binnenkort gebruiken in alle DigitalSTROM Smart Homes. Wij kijken ernaar uit. Maar tot die tijd: “Marco, doe mij nog maar een bak koffie!”

Andere interessante artikelen:

Vragen?

Aurora Futura is een van de pioniers van digitalSTROM in Nederland en heeft al vele woningen naar tevredenheid van de bewoners opgeleverd met een digitalSTROM installatie. Dankzij de werkzaamheden van Aurora Futura, onze hoeveelheid projecten en uitgebreide kennis van het product, heeft het digitalSTROM hoofdkantoor in Zwitserland ons in juli 2015 benoemd tot digitalSTROM Expert Partner. We zijn uiteraard zeer trots op deze unieke status die digitalSTROM maar aan drie partners in Nederland heeft gegeven.

We werken met de beste merken, we blijven up to date met experttrainingen, tegelijkertijd zijn we merkonafhankelijk in onze keuze.

Ook voor jou willen wij onze kennis inzetten door samen van jouw woning een echt Slimme Woning te maken, waar je nog jaren van kunt genieten. Bel of mail ons gerust voor een afspraak of een gratis Comfort Scan. We komen het je graag thuis uitleggen en demonstreren.

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Rendementsweg 2-M
3641 SK Mijdrecht  

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl
 

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.