KNX

KNX

Professionele gebouwautomatisering

Wanneer je gaat verbouwen of een nieuwe woning laat bouwen, kun je het meest betrouwbare en complete systeem voor gebouwautomatisering inzetten.
KNX is dit systeem waarbij alle componenten onderling verbonden zijn met een aparte kabel, de zogenoemde (groene) buskabel. Het is daarom bij KNX nodig om deze groene kabel naar alle plekken te trekken waar de sensoren, schakelaars of andere apparatuur worden geplaatst. Dit betekent dat er dus extra leidingen geplaatst worden. Naast deze manier van communicatie tussen de componenten, is het ook mogelijk om een aantal componenten te installeren met een draadloze verbinding.

Merkonafhankelijk

Het grote voordeel van KNX is dat het merkonafhankelijk is en momenteel door meer dan 370 fabrikanten wordt ondersteund. 

  • Daardoor is er, met ruim 70% marktaandeel, veel kennis over het systeem en het gebruik ervan.
  • Bovendien zijn er ook de meest uiteenlopende componenten te vinden. Daar zit altijd wel iets bij dat precies past binnen jouw wensen en interieur.
  • Daarnaast kunnen al deze functies via het uniforme KNX-protocol, zonder bijkomende hulpapparatuur, onderling communiceren.

tekening%20open%20huis%20alles%20connected
iOS_devices

Visualisatie

Het KNX-systeem werkt met allemaal zelfstandig functionerende componenten.
Wil je daarbij het systeem kunnen bedienen via een mobile device of tablet aan de muur, dan komt er een extra visualisatie-'schil' over de de gehele installatie te liggen.

Hiermee kun je dan alle functies en bedieningen uitvoeren die al met de bestaande schakelaars mogelijk waren. En daarbij komen nog veel meer opties die speciaal voor jou worden gemaakt, denk bijvoorbeeld aan scenes die automatisch worden uitgevoerd als je afwezig bent, of een koppeling met je home entertainment set of multiroom audio.

Bij bestaande installaties maken we vaak gebruik van Atomity of iRidium Mobile, als het een zeer uitgebreide installatie betreft. Bij een nieuwe installatie is het afhankelijk van welk merk het beste bij jou past en kunnen we ook gebruik maken van de Gira Homeserver of de Hager Domovea server.

 

Reconstructie van bestaande KNX-installatie: herstellen en aanpassen naar jouw wensen

Bij Aurora Futura zijn we gespecialiseerd in het herstellen van bestaande of oude KNX-installaties.
Dus ook als je een woning hebt gekocht of een bedrijfspand gaat huren waar al een KNX-installatie in aanwezig was, dan kunnen wij die helemaal naar jouw wensen aanpassen. Kijk hiervoor bij onze dienst KNX-reconstructie. Ook in deze situatie is het mogelijk om de al bestaande installatie te voorzien van een moderne bediening via mobiel of tablet.

 

KNX Partner

Meer weten?

Wil je meer informatie over het KNX systeem? Bekijk dan deze folder.
Heb je brandende vragen? Vind antwoorden in onze FAQ.
Lijkt dit je wat? Bekijk de filmpjes hieronder en laat je inspireren!
Of vraag onze gratis Comfort Scan aan.
 
 

Domovea van Hagar
Zo gemakkelijk kan een complete visualisatie zijn.
 

Je woning automatiseren met Gira
Kinderlijk eenvoudig.
 

AuroraFutura.nl gebruikt cookies om je de beste gebruikservaring te geven en het webverkeer te analyseren.