Rapenburg-Plaza_at_NMM-2.jpgAurora Futura heeft bijgedragen aan alle projecties, audio en video-apparatuur in het nieuwe Nationaal Militair Museum. Geopend op 11 december 2014 door Koning Willem-Alexander.

In opdracht van Rapenburg Plaza heeft Aurora Futura meegewerkt aan een deel van de inrichting van het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Als onderdeel van het team hebben wij, onder andere in alle themazalen en de educatieve zone, gewerkt aan de audio en video-installaties. Daarbij behoorde ook het, binnen de gestelde budgetten, adviseren voor de inkoop van materialen en het technisch ontwerpen van de infrastructuur en ophanging van onder andere projectoren en flatscreens.

Om een indruk te geven van de hoeveelheid aan materiaal waar het over gaat: in het museum bevinden zich meer dan 220 computers, waarvan 40 AV-spelers, meer dan 250 speakers en koptelefoons, 100 schermen en touchscreens en bijna 100 projectoren. Kortom: het kabelplan, de indeling van de 7 serverruimtes, waren van het grootste belang in het ontwerptraject voor het systeemontwerp.

Sierk Janszen van Rapenburg Plaza: “De infrastructuur was onze grootste uitdaging. Met andere woorden: kabellengtes, het formaat, de afstanden en alles wat daar mee te maken heeft. Je komt hier niet weg met een tekeningetje op schaal, je moet hier in de voorbereiding al een-op-een denken, anders lukt het niet. Het is écht groot.”

De kennis die Aurora Futura in de loop der jaren heeft opgedaan op het gebied van audio en video kwam hier goed van pas en kon heel gericht worden ingezet. Deze kennis gaan wij nu gebruiken voor onze klanten in Home Entertainment projecten en het inrichten van presentatieruimtes en boardrooms.

 
Wat de pers zegt over het Nationaal Militair Museum
AV & Entertainment Nr.1 - 2015 Nederlands tijdschrift over de audio en video-industrie
Blooloop.com febr. 2015 Internationale website over musea en pretparken
AV magazine febr. 2015 Internationaal tijdschift over de AV-industrie

 

RapenburgPlaza NMM-1

RapenburgPlaza NMM-3RapenburgPlaza NMM-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Fannius Scholtenstraat 61d
1051EV Amsterdam

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl