Upgraden bestaande domotica installatie
Eind 2014 werden we gebeld door onze klant met het verzoek iets aan zijn bestaande domotica systeem te doen. Dat was een Niko-bus systeem wat volgens de klant al ouderwets was; niet gekoppeld aan een App of online te benaderen. Daarnaast functioneerde een groot deel niet meer zoals het oorspronkelijk de bedoeling was.

Pad_Keuken

 

Wachten op de draadloze componenten van Loxone

Bij ons eerste bezoek werd duidelijk dat de installatie prima vervangen zou kunnen worden door een Loxone systeem. Alle bedrading voor de verlichtingspunten en zelfs van een aantal stopcontacten kwamen uit in de centrale meterkast. Echter voor de meeste schakelaars waren draadloze Niko-bus schakelaars ingezet. Het was daarom even wachten tot Loxone haar Air producten had uitgebreid met eigen draadloze schakelaars.

Koppeling van zonwering

En in juni 2015, net voor het verstrijken van de btw verlaging, was het zo ver; de gehele installatie werd vervangen door een mooie, door de klant zelf te configureren, Loxone installatie.
Naast het vervangen van alle dimmers en geschakelde lampen en wandcontactdozen, wilde de klant ook graag de bestaande zonwering automatiseren. Een ideale klus voor Loxone! In de woonkamer zijn vier ramen uitgevoerd met Luxaflex, welke gekoppeld zijn aan de klimaat beheersing in de woonkamer. Dus als het te warm wordt, stelt Loxone zelf de kantelhoek van de lamellen bij. Nooit geen last meer van een oververhitte woning als je thuis komt!

iPad_closeup
 

Verder zijn er op de eerste verdieping nog een tweetal Siluettes geplaatst, welke uiteraard ook door Loxone bediend worden. In de ochtend gaan ze open en in de avond worden ze gesloten voor meer privacy. Tenslotte zijn er ook twee gordijnen voorzien van een elektrische aansturing; gemak dient de mens.

Dakraam

 

 

Geen hak- en breekwerkzaamheden

We hebben deze hele installatie voor de klant geregeld, zonder ook maar één deel verbouwd te hebben; overal konden we gebruik maken van de bestaande (soms loze) leidingen. En waar we niet bij konden, is er voor draadloze Loxone Air producten gekozen.

Velux_Gateway
Intercom_zwart

 

 

Rustig op vakantie

Alles wat net klaar voor de vakantie zodat de klant gerust op weg kon, wetende dat Loxone zijn woning in de gaten hield. Door middel van een aanwezigheidssimulatie leek het huis bewoond en gingen er op tijden de lichten aan en de gordijnen open en dicht.
Na terugkomst hebben we de gehele programmering aan de klant uitgelegd en overgedragen. Vanaf nu kan de klant zelf gemakkelijk alle instellingen aanpassen, iets dat deze klant graag wilde.

 

 

Intercom_wit

Wij zijn erg blij met het vertrouwen dat de klant ons heeft gegeven waardoor we uiteindelijk een complete Slimme Woning voor de klant hebben kunnen opleveren.

 

 

Bij dit project hebben we gebruik gemaakt van onder andere:

 

 

Hal

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Fannius Scholtenstraat 61d
1051EV Amsterdam

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl