Baarn3

In deze mooie vrijstaande villa in Baarn hebben de eerste bewoners destijds een KNX installatie laten aanleggen.

Omdat de oorspronkelijke installateur hiervan niet meer te vinden was, is de huidige bewoner bij ons uitgekomen met de vraag of wij zijn installatie konden aanpassen en uitbreiden. Ondertussen had hij namelijk begrepen dat je de verlichting ook met een App kan schakelen en daar had hij wel oren naar.

Wij hebben bij de klant uitgelegd wat je met de moderne technieken allemaal zou kunnen doen. En niet veel later kregen we het verzoek om de woning te voorzien van een aantal extra lichtpunten, een drietal RGB ledstrips in de keuken en woonkamer en een koppeling met de verwarming zodat deze niet meer vol continue de energie rekening zou opvoeren.

Als eerste zijn we op de locatie aan de slag gegaan met het reconstrueren van de bestaande installatie. Dit is een veel gevraagde service van Aurora Futura waar je hier meer over kan vinden.

Vervolgens hebben we de aanpassingen geïnstalleerd en vanwege de veelzijdigheid van het systeem hebben we hier gekozen voor een visualisatie met Loxone. De koppeling naar de RGB ledstrips was daar door een fluitje van een cent en ook de 6 extra schakelpunten konden snel gemaakt worden.

Voor de verwarming hebben we gebruik gemaakt van de reeds aanwezige thermostaat posities en deze via de Loxone server en een Theben OpenTherm gateway gekoppeld aan de nieuwe moderne en extra zuinige ketel.
Onlangs liet de klant ons weten dat hij alleen al hierdoor zo'n 20% op zijn stookkosten heeft bezuinigd afgelopen winter.
 

 

 

Bij dit project hebben we gebruik gemaakt van onder andere:

Baarn1.jpeg Baarn2.jpeg

Voor vrijblijvende offerte of vragen

Neem contact op met Aurora Futura

Aurora Futura

Fannius Scholtenstraat 61d
1051EV Amsterdam

T. 085 4890 295
T. 06 5518 5581

E. info@aurorafutura.nl